Saturday, February 14, 2009

tanggal 13hb FEBRUARY 2009

sengal yang teramat2 aku pagi tu... liat nye nk bangun...
huh.... hati ku berkata..

uiiigghhh.. nk kne gi keje lagi... huhu malas nye....


aku bangun dan bersiap... hmmm walaupun agi tu pagi jumaat disebab kan aku mmg dah malas pgi tu.. aku sarungkan je jeans n tshirt adidas.... tudung plk pakai tudung itam malam tdi time pgi putrajaya.....


hmmmm siap2 aku kuar bilik... dgn selamba mama sound...
hmmm bagus sangat la tu.... time jumaat je pakai baju xsenonoh... asal jumaat je baju xsenonoh... xhormat hari jumat btol budak bertuah ni....


aik? aku terkedu.... sejak bile lak aku kuar umah pakai baju xsenonoh ni???? pelik lak mama aku pagi ni ape kes???
dgn selamber aku sound balik... mendenye lak xsenonoh nye? pakai t-shirt ngn jeans pon xsenonoh ke??? abis tu selame arini xpenah sound pon??


dengan pantas soalan aku di jawab.... org ckp die jawab org ckp die jawab...ape xbtoi ke baju tu xsenonoh? ni kan ari jumaat? hormat la skit... pakai la baju kurung ke ape ke... ni x.. ari2 gi keje pakai jeans tshirt... dah cm ape je... xghope org pgi koghoje je nengonk nye... tu mama tgk anak cik leha tu sopan je ari2 keje pakai baju jurung.. manis je.. ni x... ntah le.. ni org ckp jawab.. org ckp jawab...

hmmmmm.... tu je jawapan yang aku berikan dan segera aku rangkul tangan nya dan ku salam serta ku cium...

tpi sepanjang perjalanan turun dari umah otak ku ligat berfikir...salah ke aku pakai baju camni gi keje???? dah org bagi kemudahan pakai baju non formal watpe aku nk susah2 iron baju ari2... aduh... pastu gi compared ngn org keje kerajaan.. mmg la pakai baju kurung.. aduh... sakit pala beta memikio kan nye kome tahu... hmmm

dah sampai ke kereta aku bukak pintu start n tnpa tunggu enjen panas aku gerak... tpi time tu otak still dok pkir.. hmmm mmg la btoi salah aku.. ari jumaat kan? tpi yg aku pelik... die ungkit cmpo ari2 lain juge kan??? so... salah nye utk arini je la asal ari2 lain pon join venture same? aduiyai... hmmm...

teribe teeeennn......~~!1 rupanye lampu dah ijau.. time tu...arggghh... baru aku sedar... eh.. asal lak aku bawak kete gi keje ni???? bukan ke aku gi keje ngn LRT ke? aduhhh...
ni semua pasal dok berangan tdi la ni.. hmmm.. mama mama.. kau la ratu hidup ku... hmmm...

xpe la.. dah gerak kuar sempang dah pon.. terus je la.. lgpon arini jumaat,.. bukan ramai org aku pkir sorg2...

dah masuk tol 50sen tu aku bayar tol pergh.... nak tergolek jantung aku bedebuk jatuh atas lantai keta aku terkejut... cis... jam sampai ke tempat bayar tol ni?? pergh.. ni kes berat ni..jam dah koi 7.50 ni... waduh waduh tijah.... lambat lak la aku arini....

hmmm... siot punya Le Tour D'langkawi.. ko punya pasal semua jalan kl kene tutup.. abis jam 1 bandoraye.. waaaa...

tpi xpe sabau je la dlu.. jl pelan pelan.. pastu stuck smpai la 10 15 min.. pastu jln blik.. xpenah aku rase jam smpai gitu.. huh~

jam time tu dah 8.30 aku baru smpai simpang ke3.. midvaley yg begitu dekat selalunye tu pon aku xlepas2 lgi... bayangkan la..aduh...aku rangkul hp n aku sms boss2 aku...

"kelly im stuck lorh.. i might be late today... plis told faizal dat i'll be there asap k.. huh.. not moving o0o..."

then aku drive back lorh... dpt sms... huh kelly lajunye die reply "ok.. i let him know lorh.. its ok... faizal also not coming yet. take ur time.. drive save. bye"

aik? pelik lak aku.. baik lak cine ni arini.. haha xpe la..good mood la tu... haha.. then sms masuk lgi.. aku dah pelik.. ape lgi kelly ni.. rupanya msg dari en. faizal.. "me to0.. Road closure..letour d langkawi..".. ceh tu je die nk reply.. aku pon tau.. hahaha.. tpi xpe la.sekurang2 nta bos aku pon lambat gak.. haha...

hmmm aku dah naik lengoh kaki... sampai koi 10.10 tepat aku smpai dpn opis n aku park keta selamber je kat kluar tu tepi jalan.. lantak la jpj nk saman ke ape ke.. aku dah xtahan nak pee ni.. hmm cepat2 aku lari naik lip...

sampai je dalam opis.. aku nmpak kelly dari jauh dok mengeyeh kt aku.. naik seram lak aku.. ape kes cine ni? kemain baik lak die.. hmmm layankan la..." hai kelly sorry im late today..."... kelly said.." its ok.. faizals also... see his not coming yet..saidatul...poor u ha? wat time u going out actualy? bukan u naik LRT ka?" aik? intibiu aku lak? hmmmm "donno la kelly...suddent feld nak bawak kereta plak but donno y lorh got so suwe today... hmmm"..."manea de sewe lorh...hmmm take ur time.. ur sweet ha..hehe " die le gelak lak aku dok peluh2 hampeh nye cine.. mmg la dah bape jam aku dalam tu... minyak dah nk abis aku kene tutup aircond.. mau nye x kuyup aku ni.. hmmm..

moral off da story...:

~ jgn terlalu berhayal....
~ kuar awal dari umah...
~ buat perancangan awal..
~ minyak kete sentiasa kan penuh...
~ buat ape2 inform bosS.. biar die tahu atlest xde la kne bambu...
~ jgn lawan ckp ibu bapa..
~ bertindak mengkit arahan... wakakaka...

end.....

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2009 - Born With Nothing | Death With Everything - is proudly copied by herself..hahaha :D
Visit her at Friendster and also Myspace