Monday, February 21, 2011

u broke my heart



Saturday, February 19, 2011

cerita best sangat2 - crazy little thing called love

semalam ada masa lapang sebelum rehat untuk solat jumaat... aku layari fb dan tetibe aku tertarik dgn link yang kawan aku share kan.... hurm aku buka dan hayati cerita tu...wallawe mmg TERBAIK babe... huhuhuhU~ sedey happy lucu kesian mcm harao idup kite pon cmtu semua ada la.. siap watak tu nagis aku nangis die ketawa aku ketawa hehehe.... teringat dan rindu zaman sekolah dulu huhuhuH~

korg nak tau cerita apa? cerita dari negara thai yg sgt sweet... ha meh layari same2... dah 2 kali aku ulang cerita ni hehehe

TAPI SEBELUM TGK CERITA... LAYAN NI DULU...

layannnn~




crazy little thing called love << klik disini















pengalaman yang xkan aku lupakan.. perjalanan dari KL ke MELAKA yag sgt2 getir

Biasa lah harini JUMAAT so ptg lepas kerja mmg akan bersiap sedia nk ke melaka sbb miunggu ni hubby xnaik kl.kami PJJ mmg mcm ni la rutinnyer.. huhuhu spatutnya naik bus pkl 7mlm tp ttbe baru perasan lepas partner call ckp wallet tggl kt opis, so terpaksa la pth blk separuh jalan dengan terpaksa menempuh jam gile maklumla org balik keje smp pkl 715ptg cmtu. dah terlepas dah bus aku huuuhu~ tpi tiket xbeli lgi la xre la ralat sgt... so sesampai rumah trus capai laptop n beli tket bus MARALINER secara on9 pkol 9mlm . tetibe je mama masuk bilik muka agak pucat sbb die demam kot and mntk tlg "tolg beli nasi bgkus" pasal masing2 dah xlarat nk masak.... so aku start moto n pg prmaisuri smpi lbh kurg jam 745.

sesamai kt umah bergegas brsiap mandi semua smp 815 n terus grk ke TBS, otw ngn STAR LRT tu msuk guna kan TnGo(atau pon IC aku tu) .... smp ke tsik slatan nak keluar cari IC xda .... IC ble msplace lak... car punya cari delay smp 855. bru jmpa rupanya dlaam kocek seluar je.. tpi xperasan... aku rush lari pgi kauter "boarding pas" sbb nk kene tukar tiket sbb tdi beli tiket online xde pass..waktu tu dah tepat jam 9.10mlm. aku tnya " bus mara liner ke alor gajah ada lgi x ni? " dgn banggabrother tu ckp"SORRY KAK.BUS dh jalan" aku dah frust tpi xpe la kot2 ada bus lain... aku mnta bus lain dan malangnya jwpan mereka"bus kemelaka last pkol 9 kak... bus lain xde".aku ckp"dlu msa di bkt jalil ada bus smp 1030 npa sni xda?. he said"klu mc tu akak pgi la bkt jalil. sana masih ada yg beroperasi" - TERIMA KASIH SAUDARA.... CARA ANDA MELAYA CUSTOMER MMG SUPER "B"


aku rush amik teksi kt bawah n pgi bkt jalil.samapi around 925. cab bhnti je trus ada org bukak pntu.ingt ada nk rompak rupanya abg2 "ulat". tnya nk pgi mna sbb tkatnya kauter dh ttup tpi die ble tolg. aku tnpa pkir byk ikt je. ada 12 platfrm kt sna..1 1 aku tawaf cri pgi melaka. malangnya 1 pon bus ke melaka dah xda yg ada semua ke JB.. jadi xda option lain. nai bus ke jb n trun simpg 4 or ayer keroh. so setelah dicari xda 1 pon bus yg nk trun smpg4 cuma ada pon tol ayer keroh. aku bersetuju dgn alasan mereka akan trun kan aku kt "tol" ayer keroh.. aku saje double confirm.. btol2 kt tol kan bukan kt luar... mereka kata ok.. btol..
aku terus masukkan barang dalam bus dan tunggu bus jalan. sampai hampir 1015 bus masih xjalan.alasan xpenuh. tepat jam 1018 bus mula jalan dengan pemandu yang berbangsa india.


prjalanan diteruskan dn aku trlelap smp senawang sbb trlalu letih. bila sedar dh nk smp aku ke depan brtnya pada driver. "sya nk confirmkan. btol ke bus ni akan brhnti di tol ayer keroh?".. driver just pndang aku dgn pndangan yg sgt2 tajam n pastu trus pndang jalan balik tnpa jwb apa2.. aku dduk kt tmpt aku smula n twakal jgn ladie tinggl kan aku kt tepi jalan. papan tnda tnjuk jarak ada lgi 5km so aku call hubby to get ready. n bila smp aja disimpng keluar ke ayer keroh..terkejut pon ada dah sangka pon ada takut apatah lagi.. btol pon bus tu berhenti btol2 tepi jalan highway utk ke simpang ayer keroh..aku keraskan bdn tpi kne marah dgn driver. die kata "ei kak lu xmau trun ka? xmau kita trus.." aku dgn sedey trun bawah dan ambil beg baju kt bawah. blom smpat aku melintas jln yg gile laju kereta2 sekeliling tu dipandu. baru aku tau mmg bahaya cara aku memandu bila smpi ke simpang selalu nya... berbalik pda cita tdi.. sesudah je aku ambil beg n tutup pintu barang tu xsempat melintas lgi.. bus dah gerak tinggal la aku sorg2 kt stu.. pelan2 aku toleh kiri kanan n lari melintas. so bermula la perjalanan aku berjalan kaki sampai mengendong hand bag dan beg laptop yg berat gile n beg baju ala2 beg AF tu ansib baik ada roda... tetibe teringat plastik yang ada kotak kopi yang member order ble tercicir dalam bus tu... adoiiiiii apa nak jawab ni???? dan yg paling sayu hati aku.. kenapa la mereka kena kan aku mcm ni... dlm byk2 simpang kenapa la simpang yg paling jauh antara jalan besar dgn tol ni yg mereka inggalka aku. suasana seram jaln 1130 aku smp sane tdi..aku jalan kaki sorg sedag kan dikiri kanan aku tu hutan belantara. tuhan je tau perasaan aku tika tu..dengan selekoh2 yg banyak dan kenderaan dan mcm kalah di litar F1... dan ada siap trailer tu hon aku... salah aku ke? aku ikut jalan aku... sedey gile.. nagis aku call hubby..die siap mnta kebenaran jalan kaki ke dalamjuga tpi dihalang org security kt tol tu... aku terus kan berjalan smpa nampak flyover ada banner UNIKL tu.. lgi la sedey aku sbb dah jauh gile jalan pon bru smp situ.. jauh gile lgi nk jalan.. tgh kesat2 air mata tetibe ade kereta warna hitam jenis ape aku xtau berlalu dgn laju.. tetibe break.. aku dah risau..ada yg nk rompak aku ke.. pastu ie undur laju gile...then tingakap dbuka.. keluar kepala sorg wanita. free hair n cantik.. die tnya" akak dri manani? napa jlnsorg2..." aku ckp bus tu drop kan tpi jalan je.." die ckp "dah meh meh naik... "husband" die pon ckp meh kak naik meh..(aku anggap husband n wife la kot or myb bf n gf aku pon xtau).. so aku bukak pintu kereta n cuba masuk.. tetibe ade 1 lgi trailer panjang n laju masuk n siap hon kami ni kt tepi jln aku dh risau kreta tu kne rempuh sbb traier tu mcm susah nk break mengejut. bukan xmuat nk lalu tpi gatai je... so aku cepat2 asuk kereta. napak trailer tu cuba berhnti myb nk sound ke ape xtau a.. n aku naik je kereta tu pon gerak laju.. tingga trailer tu tepi jalan.. lantak die la.. bagus mereka berdua ni sbb aku pon xpsti akan buat perkara yg sama.. sape nk berhenti kalau xkenal sape2 kt tepi jalan cmtu.. msa tu dgn tercungap2 aku sedey pon ada sayu pon ada .. sbb xsangka akan ada org yg nk tolg.. huhuhu~ dorg tny... sure ke ni ada org tuggu kt tol. kalau xda kami hantar sampai rumah..perghh lagi aku terharu... sampai lepas tol tu just say2 thanx xde sempat nk tnya nama pa apa ka trus berlalu perkara tu. huhuhu masih ada yang prihatin di melaysia ni..xsangka huhuhu~ kepada mereka tu terimaaksih sgt2 uhuhuhu.... sesampai je kt tepi kereta hubby ku "waja MAU " tu... terkejut lak tgk owner kereta nya xda.... huhuhu.. cal2 then baru tau.. hubbby tunggu kt depan tol tu... sbb die xble masuk die tunggu situ... hehehe.. huhuhu.. nampak je hubby jalanmenuju ke aku dan kereta... tetibe sayu je ati.... huhuhuhU~


TAK SANGKA PERJALANAN DARI KL KE MELAKA BOLEH JADI SEGETIR INI....... INI LAH PENGALAMAN YANG TAK KAN DAPAT AKU LUPA KAN.. HUHUHU~

Tuesday, February 8, 2011

"MENGIDAM LAGI..."Edisi PUTU PERAK pulak - ngado2



keinginan aku menggila lagi.... lepas 1..1... semua org ingat aku dah ada isi dek kerana kerenah aku yg dok "mengidam" sampai dah 27 tahun xabis2... hehehe org lain mengidam nyer sampai 9 bulan je.... sabar je la ek en suami... dapat isteri mcm ni.... hehehe

so kali ni aku sangat2 ingin kan makan PUTU PERAK.. heheh setelah dekat 2 tahun xdpt makan ok.... "refer page ni".. so now aku dah dengan xsabar2 meng"googling" hehehehe.... so byk gambar2 yg aku dapat sebagai pengubat rindu heheh... antaranya..


gambar hiasan from google :D


maka..... setelah menelek2 gmbar tersebut... kini keinginan aku makin bertambah...dan dah xdapat lgi nk mengawal nafsu ni..., lelele.... lalu aku tnyer mama dengan muke seposen...
aku : ma..... ma pandai x buat putu perak?
mama : (dengan selambe + spontan) NTAH..... nape?
aku : erm erm... xde pape la.... (trus xde point nk ckp lgi dah)
oleh kerana mama pon dah kasi ayat mati cmtu jadi sekali lgi la aku googling..... jadi ni yg aku dapat..... wakakaka...~ syoik siok weh... jadi tunggu hasilnya nanti ek... hahaha... sape2 nk kongsi ble le ambil hehehe~


im back :D ngeeee~ -,-


lama sungguh xupdate blog... huhhuhu~ anyak gile sawang2 nyer hehehe....

im back huh~.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2009 - Born With Nothing | Death With Everything - is proudly copied by herself..hahaha :D
Visit her at Friendster and also Myspace