Thursday, September 22, 2011

Cantik | Tak Cantik


Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...


Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!


Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...
Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...

Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2
Lelaki akan kata: sukenyer...!!
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email

Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!

Thursday, September 8, 2011

JEMPUTAN RUMAH TERBUKA SAYA DAN SUAMI DI RUMAH BARU KAMI

 JEMPUT SEMUA KAWAN2 DAN SAHABAT HANDAI

Wednesday, September 7, 2011

ROmpakan bersenjata di kedai mamak


PERINGATAN buat semua..... lepas ni hati2 la ek nk melepak... pikir 2 3 kali kalau yg nk wireless free tu... lepas ni mengeteh kt umah je la nmpaknya huhuhu

video


klik link untuk menonton video tersebut

Monday, September 5, 2011

martabak meggie utk minum petang





menu minum petang sorg2 dirumah ni gara2 dah xlarat nk makan segala sajian raya .... hahaha.... 


 menu : martabak meggi :D

cara nak buat nya simple sangat2

bahan :

  1. 4 bungkus meggie kari (4 hidangan)
  2. 2 - 3 biji telur (ikut gred)
  3. 150gm daging cincang
  4. 1/4 sayur kobis (cincang halus)
  5. sedikit garam
  6. sedikit serbuk perasa
cara:
  1. tuang sedikit minyak didalam kuali nipis.
  2. tuang kan daging + perasa meggie kari +secubit garam (perasa dah masin)
  3. goreng dalam 5 minit hingga air daging kering
  4. angkat kedalam mangkuk yg beraisingan
  5. rebus meggie bersama air menyikut sukatan pada paket maggei tersebut hingga kembang
  6. tos kan meggie dan tuang ke dalam mangkuk berisi daging cincang
  7. masukkan kobis cincang bersama
  8. ambil telur dan pecah kan didalam mangkuk lain dan pukul kembang
  9. setelah telur kembang masukkan telur kedalam mangkuk daging dan maggie tadi
  10. gaul kan rata
  11. panas kan kembali kuali nipis dengan sedikit minyak supaya tidak melekat
  12. gunakan senduk besar sebagai sukatan dan masuk kan meggie yang bersalut telur dan daging kedalam kuali ( 1 senduk)
  13. rata kan didalam kuali dan goreng hingga garing. balik2 kan hingga masak
  14. ulang langkah 11 dan 12 hingga semua adunan dalam mangkuk habis
  15. boleh hias dan hidang kan

selamat mencuba :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2009 - Born With Nothing | Death With Everything - is proudly copied by herself..hahaha :D
Visit her at Friendster and also Myspace