Friday, February 27, 2009

Rokok vs Yasin

Iklan yang cukup cerdas...

Walaupun menurutku sangat multi-interpretatif, sebenarnya pertanda kematian itu rokok atau yasin-nya...

Belum lagi pembacaan yasin sendiri yang menurutku masih banyak artinya, selain dibacakan pada saat ada orang yang meninggal, menurut Kitab Majmu' Syarif, setidaknya pembaca yasin itu akan mendapatkan keselamatan, rizki yang berlimpah, dimudahkan saat ujian, kecerdasan dan sebagainya...

Singkatnya, bagi banyak kalangan yasin dipercaya banyak manfaatnya...

Menurut Anda?

TAG dri zorro

sorry ek zoro... lambat post tagged dari mu tu ye.. ni bru ade mase and bru tahu cemane nk reply tag hehehe...

1. Do you think you are hot?
~hot? na'ah.. how come la hot.. skrg musim ujan maa

2. Upload your favorite photo


3. Why do you like this picture?
~ sbb die yg teman aku tido ari2

4. When was the last time you ate pizza?
pizz??? isk lame amat dah tu.. taun lepas...

5. The last song you listened to..
~ hmm bru pas dgr lagu kembali pulang from kangen band

6. What are you doing now besides this?
nak kemas bilik sbb arini ponteng keje BTW ade mmbe nk dtg dari melake nk tumpang umah so blik sepah skit hehe

7. What name you prefer besides yours?
~ hmmm...all my frens name..

8. People i Tag:
i)hestyrezyuda a.k.a amim
ii)owner blog ©ikhlaswarisan™ a.k.a apisz
iii)nanika
iv) incik AB GELDOFG
v)follower & reader blog aku kesemuanya..bley?esp inTAN, misslovely, rose-emely a.k.a dak chomel, adik sikin, incik GUApunyaHAL, s.a.r.a

9. Who is no (i)?
namenye amim dak yang aku kenai dari room ym melake 2.. yg skrg ni hari2 teman aku jejalan malam.. hehe

10. No. (iii) is having relationship with?
erk....nanika ade relationship ngn sape ek nanika? xtahu lorh wakaka

11. Say something about (v).
hmmm mereka2 ni la yg view n comment en3 ku recently hehe...

12. How about no (iv)?
hmmm ab glen ni.... hmm kasar nye die terlalu jujur dan terbuka.. great laa

13. Who is no (ii)?
no ii ni adalah apisz yang poyo2 ajak org blanje makan tpi hakikatnye tiap kali ajak kuar ade je alasan die bagi... tpi.. die akan reply utk ajak kuar time2 org semua dah landing atas katil.. (nmpak sgt xikhlas nak ajak kuar kan kan kan)

~~** hehe terima la tag ku yang pertama ini... hehe korg semua best.. syg skit.. muaah wakakaka**~~

PERTEMUAN ITU TAKDIR, PERPISAHAN ITU MUTLAK


en3 incik AB GELDOFG membuatkan aku teringat kepada hasil nukilan ku dlu... hmmmm

PERTEMUAN ITU TAKDIR, PERPISAHAN ITU MUTLAK


ALFATUHAH... buat arwah zali kawan kepada icik AB GELDOFG yang telah pulang kerahmatullah... dan semoga beliau ditempatkan di dalam golongna org2 yang beriman serta di ringan kan seksaan nya didalam kubur serta ampunilah beliau ya ALLAH...

AMIN...




Thursday, February 26, 2009

THREE TIMES A WEEK

hmmmm arini aku bz amat kt opis... sbb nk pindah opis nxt week... dari skrg dha mule nk packing... hmmm tpi sebelum blik tdi aku sempat check email jap... nak terburai rase perut aku... di kala otak ku kusut ade lak email yg bgi aku senaman abdomen wakka.. korg bace la... try tgk.. bergetar x abdomen korg cm aku rase..w wakakak...


Mas Kerto adalah seorang kaya baru, pada satu kesempatan dia harus bepergian ke luar negeri mengurus bisnisnya. Ketika pesawat yang ditumpanginya menjelang tiba di negara tujuan, seluruh penumpang harus mengisi kartu embarkasi. Berhubung kartu itu semuanya dalam bahasa Inggris, mas Kerto agak grogi karena dia hanya bisa berbahasa Indonesia dan Jawa. Namun untuk bertanya dengan orang yang duduk di sebelahnya dia merasa malu, dengan pelan-pelan dia mulai membuka lembaran formulir dan membaca pertanyaan-pertanyaan yang harus dia isi jawabannya.
Pertanyaan pertama adalah 'NAME", mas Kerto tersenyum di langsung dapat menebak ini pasti menanyakan namanya.
Pertanyaan kedua adalah 'ADDRESS', mas Kerto kembali tersenyum, di kampungnya orang masih sering menyebut adres, dia tahu ini menanyakan alamat rumahnya.
Ketika sampai pada pertanyaan ketiga, mas Kerto baru merasa bingung dan terkejut. Pertanyaan itu adalah "SEX".Dia merasa heran mengapa urusan seperti ini juga ditanyakan.
Untuk menjawab pertanyaan tersebut, mas Kerto terpaksa bertanya kepada orang yang duduk disebelahnya mengenai apa terjemahan dan bagaimana tulisannya dalam bahasa Inggris untuk jawaban yang akan dia tulis. Setelah diberitahu, maka dengan perasaan lega mas Kerto menulis : "THREE TIMES A WEEK"

Wednesday, February 25, 2009

warrghhhhh~ sangap nye



hmmmm slam to all...
malam ni xde pe yg aku buat juge maraik utk dikongsikan bersama...
aku pulang dri kerje koi 6.45..aku tumpangkan wanie bersame2 aku meredah jam yg tersangat lh teruk kt federal highway tu.. hmm dah la bru bik demam dan dan tu rase nk krem la ape laaa aduh.. smpi umh koi 7.45.. trun gi beli nsik n lepak tgk tv n now ku update blog sbb xnak bgi tertido padahal mte aku dah cm mate ape je lgi ni.. dah sekuyu2 alam ni.. hmmm mane atk nye ikutkn ati mmg dah nk tdo tpi jpgi koi1 nk kne amik mama n bh lk kt pudu wduh waduh tijah... huh~ ngntuk thap gaban ni.. waaaa....

p/s : jgn la tunggu mase tu berlalu.. kerane lgi ditunggu lgi la perlahan rasenye mase tu berlalu.. mmm ponek den nonggu ea~ !

Tuesday, February 24, 2009

Lambatnya MASA bila Dinanti.....

Monday, February 23, 2009


hmmmm bertunang lgi sorg kawan ku.... huhu~... ntah bile la turn aku lak ni.. waaaaa :( nk jugak.. jeles nyee.. huhu~...

ni way congratulation tu wani a.k.a my kazen hehe.. kazen yg bukan sedarah...

pertunangan wanie dengan khalid dirumah wanie kt bukit beruang.. pada tanggal 20hb Februari(Jumaat) 4ptg.

ni antara gmba2 yg sempat aku copy dari kawan2 semua yg hadir n juga crew2 khlid yg di hired nya hehe..










die tokei ble la hired smpai 8 org sekali hehehe

nite @ putrajaya




~ kesengalan aku ngn dak amim kt putrajaya... hahaaaa....

model coca cola yg paling sexy

malam ni still intro pasal aku yg jemu & xble tdo awai malam ni ntah nape mate xlelap... sorg2 lak tu sbb parent aku dah gerak gi jb..huh seminggu "sepi" aku sendiri.. ewah... hehe tpi dalam jemu n lesu aku dimalam yg hening ini.. aku ternampak picca nk yg buat aku....aku....aku......gelak mau guling2.....

huh.... he's o SEXy......xcaye tgk la sendiri...weakakakaka

Kalau......Dunia MEREKA..??





Sunday, February 22, 2009

malam ni ntah nape mate ku xlelap tuk tdo... hmmm
saje je search vdeo lagu yg best2... n aku jumpe 1 band ni....
owh... they were so cute.... aku sgt adore pada dorg ni.. huh~..sgt2 lah berbakat.. semua nya dorg wat sendiri.. baik lirik lgu n also semua instrument dorg main sendiri sedangkan usia mereka tike itu hanya 8 hingga 12 tahun.. but thi year umo dorg dah 14 la.. huH~... sgt kagum hehe.. they were so cuteeeee....





tapi dalam byk2 lagu dorg.. hanya lagu bawah ni yg buat ku jatuh chenta... huh~ so sweet n cute.. hehe... try this... liten to this song guys... here is da lyric..



The Naked Brothers Band - I'll Do Anything

I don't want you, I need you
I don't care for you, I love you
I'll be there for you because of you
I'll do anything for you, you, you
I'll do anything for you
I'll do anything for you, you, you
I'll do anything for you
I won't sing for you, I'll belt for you
I won't cry for you, I'll bawl for you
I won't die for you, I'll live for you
I'll do anything for you, you, you
I'll do anything for you
I'll do anything for you, you, you
I'll do anything for you
If you want me to stay, then I'll stay
Oh, oh, oh
If you want me to go, I'll go
Ooh, Ooh, Ooh,
Ooh, Ooh, Ooh
I don't care for you, I love you
I don't want you, I need you
I won't kill for you, I'll live for you
I'll do anything for you, you, you
I'll do anything for you
I'll do anything for you, you, you
I'll do anything for you
[repeat]


Saturday, February 21, 2009

GIRLS CRY BECAUSE............



They're Mad
They're Sad
They're Scared
They're Nervous
They're Frustrated
They're Missing someone
They're Alone
They're PMSing
They're Pregnant
They're tired of abusive relationships
They've $^&*((^##)(&^$#!@ taken it from behindtoomuch
They're tired of boys that cheat on them
Their Heart Is broken
They're in love
They're on their period
Their souls have been torn
They met a boy they cant have
They feel cheated
They fell in love with a boy
They hurt so bad inside
They feel unloved

BOYS~If any girl you know is crying, and you see them, don't just stand there like anbutt and say you're sorry, hold them, kiss them, and tell them everything will be ok, even if you have no idea what is wrong with them. Girls go through more drama than you can imagine! Girls just want to be held and know that someone cares about them.

Girls~Repost this if you're tired of dealing with the drama, and you're sick of putting up with the non-sence!

Boys~Repost if you're a loving, caring, sensitive guy, who hates to see a girl hurt like this and you hate to see a girl cry!

Tuesday, February 17, 2009

30 Rahsia Wanita


1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan anda selepas anda menyakiti hatinya, lebih baik anda beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum anda menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tahu macam mana nak menerima pujian.

7. Jika anda tidak suka dengan gadis yang sukakan anda separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang anda tak akan tahu kerana bila dia dah buat keputusan dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri dari anda selepas anda tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya anda masih ingin menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai seorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali anda ajak berjumpa, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat dengan anda.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungi anda atau menunggu panggilan anda, teruskan usaha anda untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau anda masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar anda keluar, benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadap anda.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So, kalau nak memikat wanita pandai-pandailah.

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

sekadar gambar hiasan


p/s: thanx to intan yang bagi org copy n paste dari blog die hehe...

Monday, February 16, 2009

AKHIRNYA SEMPURNA...

Tanggal 15 february 2009.. aku berhadapan dengan situasi dimana hampir luluh jantung ku menatikan saat cemas itu... tpi ape pon ianya telah selamat dioperate.... huh... ingin ku ceritakan disini sat cemas itu...ianya bermula pada jam 8.15pm .. operation yang ketika itu memakan masa selama hampir 45 minit.. aku bergitu cemas dikala itu menantikan kepuusan operation terbabit samaada ianya masih boleh diselamatkan atau tidak... di dalam benak fikiran ku terngiang2 suara2 yang menyatakan..."bolehkan ianya kembali pulih seperti sedia kala? "......."adakah ai akan cacat selamanya2?"......"adakah ia......? argghhhhhh...tidakkk..... tidak dpt ku bayang kan bila ianya btoi2 terjadi.. tidak.... aku xkan maafkan diri ku jika ianya benar2 terjadi.. kerana semua nya salah ku.... maafkan aku.. tak terniat dihatiku menyakitimu syg ku... ampunkan aku.... jika kau mampu kembali seperti sediakala.. kuberjnji akan menjaga mu seprti menatang minyak yang penuh... akan ku sygangi mu seperti ku menyayangi diriku sendiri.. akan ku luangkan amsa untuk mu agar kau xsunyi lagi.. dan... akan ku... ah... tidak sanggup lagi ku hadapi hari2 depan tanpamu sygku.... aku sunyi tnpa mu.. hidup ku bagai tiada erti... sayang... kembali pulih syg.. kembali pada ku syg.. kuat kan semangat mu syg.... hmmmmm

tepat jam 9pm operation selamat dijalankan.... aku diberitahu segala sudah pulih seperti sedia kala.. ya allah..tuhan saja yang tahu betapa aku gembira mendengar berita itu... huh.. allah mendengar doa dan rintihan ku... terima kasih tuhan... terima kasih pada mama juga kerana memahami keaadan ku tika itu... hmmmm

syg... kau sudah pulih.... bukan kan lah mata mu... agar kau dan aku dapat lagi saling melihat dan bertentangan mata... syg... xsabar rasa hati ini.. kau buat ku hilang arah tujuan... syg... terima kasih kerana semangat mu tiggi... dgn pantas aku rangkul badan nya dan.....

dann....


dann...
aku simpan didalam beg lalu ku hulurkan RM 600 pada brother yg dah rela hati operate lappy kesayangan ku ini... lu mmg hebat bro.. tpi masak gak la lame aku tunggu ko repair kan

hahaha... jom sayang kita balik.... system ku ni byk lgi yg xsiap... ko ni... jom cepat balik keje byk ni nk buat... jom jom... isk....

ni la picca lappy ku yg terbaru... LCD nya kembali segak bergaya... kini dah siap ade WC lgi.. wakaka... nnt lain kali ble la PM aku nk WC ek...



AKHIRNYA SEMPURNA... NGEH NGEH NGEH.....

TPI APE PON SYUKUR PADA NYA... HUH~

Saturday, February 14, 2009

tanggal 13hb FEBRUARY 2009

sengal yang teramat2 aku pagi tu... liat nye nk bangun...
huh.... hati ku berkata..

uiiigghhh.. nk kne gi keje lagi... huhu malas nye....


aku bangun dan bersiap... hmmm walaupun agi tu pagi jumaat disebab kan aku mmg dah malas pgi tu.. aku sarungkan je jeans n tshirt adidas.... tudung plk pakai tudung itam malam tdi time pgi putrajaya.....


hmmmm siap2 aku kuar bilik... dgn selamba mama sound...
hmmm bagus sangat la tu.... time jumaat je pakai baju xsenonoh... asal jumaat je baju xsenonoh... xhormat hari jumat btol budak bertuah ni....


aik? aku terkedu.... sejak bile lak aku kuar umah pakai baju xsenonoh ni???? pelik lak mama aku pagi ni ape kes???
dgn selamber aku sound balik... mendenye lak xsenonoh nye? pakai t-shirt ngn jeans pon xsenonoh ke??? abis tu selame arini xpenah sound pon??


dengan pantas soalan aku di jawab.... org ckp die jawab org ckp die jawab...ape xbtoi ke baju tu xsenonoh? ni kan ari jumaat? hormat la skit... pakai la baju kurung ke ape ke... ni x.. ari2 gi keje pakai jeans tshirt... dah cm ape je... xghope org pgi koghoje je nengonk nye... tu mama tgk anak cik leha tu sopan je ari2 keje pakai baju jurung.. manis je.. ni x... ntah le.. ni org ckp jawab.. org ckp jawab...

hmmmmm.... tu je jawapan yang aku berikan dan segera aku rangkul tangan nya dan ku salam serta ku cium...

tpi sepanjang perjalanan turun dari umah otak ku ligat berfikir...salah ke aku pakai baju camni gi keje???? dah org bagi kemudahan pakai baju non formal watpe aku nk susah2 iron baju ari2... aduh... pastu gi compared ngn org keje kerajaan.. mmg la pakai baju kurung.. aduh... sakit pala beta memikio kan nye kome tahu... hmmm

dah sampai ke kereta aku bukak pintu start n tnpa tunggu enjen panas aku gerak... tpi time tu otak still dok pkir.. hmmm mmg la btoi salah aku.. ari jumaat kan? tpi yg aku pelik... die ungkit cmpo ari2 lain juge kan??? so... salah nye utk arini je la asal ari2 lain pon join venture same? aduiyai... hmmm...

teribe teeeennn......~~!1 rupanye lampu dah ijau.. time tu...arggghh... baru aku sedar... eh.. asal lak aku bawak kete gi keje ni???? bukan ke aku gi keje ngn LRT ke? aduhhh...
ni semua pasal dok berangan tdi la ni.. hmmm.. mama mama.. kau la ratu hidup ku... hmmm...

xpe la.. dah gerak kuar sempang dah pon.. terus je la.. lgpon arini jumaat,.. bukan ramai org aku pkir sorg2...

dah masuk tol 50sen tu aku bayar tol pergh.... nak tergolek jantung aku bedebuk jatuh atas lantai keta aku terkejut... cis... jam sampai ke tempat bayar tol ni?? pergh.. ni kes berat ni..jam dah koi 7.50 ni... waduh waduh tijah.... lambat lak la aku arini....

hmmm... siot punya Le Tour D'langkawi.. ko punya pasal semua jalan kl kene tutup.. abis jam 1 bandoraye.. waaaa...

tpi xpe sabau je la dlu.. jl pelan pelan.. pastu stuck smpai la 10 15 min.. pastu jln blik.. xpenah aku rase jam smpai gitu.. huh~

jam time tu dah 8.30 aku baru smpai simpang ke3.. midvaley yg begitu dekat selalunye tu pon aku xlepas2 lgi... bayangkan la..aduh...aku rangkul hp n aku sms boss2 aku...

"kelly im stuck lorh.. i might be late today... plis told faizal dat i'll be there asap k.. huh.. not moving o0o..."

then aku drive back lorh... dpt sms... huh kelly lajunye die reply "ok.. i let him know lorh.. its ok... faizal also not coming yet. take ur time.. drive save. bye"

aik? pelik lak aku.. baik lak cine ni arini.. haha xpe la..good mood la tu... haha.. then sms masuk lgi.. aku dah pelik.. ape lgi kelly ni.. rupanya msg dari en. faizal.. "me to0.. Road closure..letour d langkawi..".. ceh tu je die nk reply.. aku pon tau.. hahaha.. tpi xpe la.sekurang2 nta bos aku pon lambat gak.. haha...

hmmm aku dah naik lengoh kaki... sampai koi 10.10 tepat aku smpai dpn opis n aku park keta selamber je kat kluar tu tepi jalan.. lantak la jpj nk saman ke ape ke.. aku dah xtahan nak pee ni.. hmm cepat2 aku lari naik lip...

sampai je dalam opis.. aku nmpak kelly dari jauh dok mengeyeh kt aku.. naik seram lak aku.. ape kes cine ni? kemain baik lak die.. hmmm layankan la..." hai kelly sorry im late today..."... kelly said.." its ok.. faizals also... see his not coming yet..saidatul...poor u ha? wat time u going out actualy? bukan u naik LRT ka?" aik? intibiu aku lak? hmmmm "donno la kelly...suddent feld nak bawak kereta plak but donno y lorh got so suwe today... hmmm"..."manea de sewe lorh...hmmm take ur time.. ur sweet ha..hehe " die le gelak lak aku dok peluh2 hampeh nye cine.. mmg la dah bape jam aku dalam tu... minyak dah nk abis aku kene tutup aircond.. mau nye x kuyup aku ni.. hmmm..

moral off da story...:

~ jgn terlalu berhayal....
~ kuar awal dari umah...
~ buat perancangan awal..
~ minyak kete sentiasa kan penuh...
~ buat ape2 inform bosS.. biar die tahu atlest xde la kne bambu...
~ jgn lawan ckp ibu bapa..
~ bertindak mengkit arahan... wakakaka...

end.....

post semperna VALENTINE :)

hehe ade sesetengah sign ni aku rasa juga.. tpi xsemua.. korg rasa x semua ni? hehehe
click on da image to view

KENAPA CUCI KERETA LG BEST DR BERKHALWAT??

~Cuci KETE boleh dilakukan depan kawan-kawan tanpa merasa malu dan bersalah.

~Masa sedang asyik menggosok badan KETE tak perlu tengok-tengok kiri kanan.

~KETE tak merengek-rengek masa ia mula basah dan licin oleh sabun.

~Boleh tangguh beberapa minit, pergi sambut telefon, makan nasi, pergi tandas, hisap rokok tanpa sesiapa yang tak puas hati.

~Tak perlu pujuk-pujuk dan berjanji untuk bertanggung jawab sekiranya hendak mula mencuci KETE.

~Lepas cuci boleh naik dan tekan-tekan serta baring-baring dalam sebarang posisi tanpa emak atau JPJ tegur sekiranya belum dihidupkan enjin.

~Tak perlu bersusah payah mencari tempat tersembunyi. Depan rumah atau di stesyen minyak pun boleh.

~Nak pancut air sepuas-puasnya dalam atau luar enjin tiada yang larang.

~Nak buat setiap hari lagi digalakkan, malah dipuji oleh mak bapak,kawan-kawan.

~Majikan tidak akan memecat anda.

****
Jika kebetulan tok kadi dan ketua kampung melintas, anda boleh menegur dengan senang hati dan mempelawa mereka cuci same,pastu bwk diorg g jenjalan window shopping ker..silap2 diorg plk pelawa jd menantu diorg..x ker besttt tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2009 - Born With Nothing | Death With Everything - is proudly copied by herself..hahaha :D
Visit her at Friendster and also Myspace