Wednesday, September 30, 2009

KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1975-1987.. MESTI KORANG INGAT NI

KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1975-1987.. MESTI KORANG INGAT NI

Kita membesar dgn menonton G-Force, Transformers, Thundercats, Silver
Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks n Mickey Mouse. Not to forget Ninja
Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron. lg satu Gaban.

Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang
cawan
warna-warni kan . mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat
seblah...

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment.
Pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi
yang berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt...program minum susu di skolah. nak galakkan budak2
time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb.....

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu.
Pukul tapak tangan... kan ?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin.

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau
Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada
yang suka stoking tebal laaa.......

internet? email? Menda alah ape tu?

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr.. Tiket wayang pun 5 Hengget je.

kite pegi kedai runcit, beli Cikerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya,
Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, 'telur' keras
warna warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, 'TiKam'. bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family,ping- pong laa dlm class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan
apek kat luar skola tuh....

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita
pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar
awal.

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa,
rounders laa...

permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang
aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three' , 'Police & Sentry', main kejar2
duduk.....

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. Yang tube aiskrim, ada byk2
color tu.kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die!

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu
ni.
baling2 kapur laa.

hmm....budak2 skarang, bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are the
World, We Are the Children...' dan lagu 'Uptown Girl' yang diorg tau,
yg
Westlife nyanyi...... .bkn Billy Joel nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam..

AIDS wujud sejak diorg lahir.

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.

Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'.

Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih.... dan diorg skarang tak
reti
nak switch on TV kalau xde remote control.

dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpa
handphone...

hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap
hari

6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile
bersembang
pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time
kecik2, nakal2 dulu...

7. last skali, bile dah bace testimonial ni, korang akan terpikir utk
forwardkan dkt member2 lame korg.Sure diorg suke punye laa...heheh

tapi apa yang pentinglahkan. .bila kenangkan saat ni semua dgn
mendalam..
mgkin ada diantara kita mengalirkan air mata..
yelah mana taknya bebudak zaman skrg walhal anak sendiri pun takkan
lalui zaman yg sebegitu lagi..
sayangnya masa begitu pantas berlalu....Dimanaka h kita sekarang???
Yang penting kenangan tuh xkan aku lupakan sampai bila-bila...

Monday, September 28, 2009

ape ni? aku xpaham


kelmarin aku buka blog ni yg dah sekian lama aku xupdate.... sekali aku buka korg tau ae aku nampak??????

shoutbox aku dicemari kata-kata kesat dari malaun mane tah.. ade ke sesedap rasa dia mengumpat keji aku di "rumah" aku sendiri ni..... ape kes?????

ko xpuas ati call aku ckp depan2.... jgn jadi bacul maki hamun aku dalam ni....

aku xpasti yg tulis ni JANTAN ke BETINA... tpi mmg &*()&&%^&#*## je cara penulisan nyer... dan bila tersentuh isu PERTUNANGAN aku tu.. makna nya die bukan org jauh... org yg kenal rapat aku jugak...

cis bedebah...sape ko ha??? xpuas ati meh face to face.. aku sebesar hama pon xtakut... bukan cam ko bacul.. pettuuiii....

ntah bile mase aku ade hubungan ngn laki org ke bini org ke hancur kan umah tangga org ke ape ke? aku pon xpaham.. sound sound maki maki mcm xde ******... STUPID MORON....

LOSER..DOUBLE LOSER...MORON....
ni la die aku kepilkan kt sini ape yg die tulis... panas ati aku...

tetamu:
weh perempuan, seronok rosakkan rumahtangga org??
9/24/09 1:37 AM #

tetamu:
elok la tu perangai.. satu hari nanti, ia akan berlaku pada diri ko sendiri, Tuhan itu Maha Adil
9/24/09 1:39 AM

tetamu:
harap ko dpt tahan balasan Tuhan terhadap ko atas penganiayaan ko terhadap aku dan isteri.
9/24/09 1:40 AM #

tetamu:
ko nak bertunang tak lama lagi kan? doa2 kan la hubungan korang kekal, balasan Tuhan tetap menanti.. lama atau sekejap je.
9/24/09 1:41 AM #

tetamu:
selagi aku rasa teraniaya, ko tak kan senang dan selamat didunia dan diakhirat.
9/24/09 1:42 AM #

sape ko yg sebenar? call aku kalau betul ko rasa teraniaya 0126825063 meh jumpe face to face.... jgn jadi bacul....

aku tekan kan kt sini... JANGAN JADI PENGECUT... 

Friday, September 25, 2009

Kepangkuanmu - Shima




Duhai kekasihku
Sungguh tak bisaku tanggung
Keperitan kalbu sepermegianku dulu
Seandainya aku mampu mengundurkan waktu
Ingin sekali ku kembalikan detik itu

Sekiranya cinta masih ada
Seandainya rindu masih setia
Izinkanlah ku kembali menghias hidupmu.. ooo..

Biarkan rembulan menyaksikannya
Biarkan hujan membasuh dosa
Yang ku perlakukan terhadapmu oh kekasihku.. huuu

Hanya Tuhan bisa mengerti penyesalan diriku
Menghancurkan impianmu kekasihku.. ooo..

Sekiranya cinta masih ada
Seandainya rindu masih setia
Izinkanlah ku kembali menghias hidupmu.. oooo..

Biarkan rembulan menyaksikannya
Biarkan hujan membasuh dosa
Nanti perlakukah terhadapmu oh kekasih…

Dendam yang kau pendam, benamkanlah
Semoga berputik benih cinta
Telah pun ku menyesali kesilapanku.. ooo..

Dan malam-malamku kan gemerlaplah
Menerangi cinta dua insan
Meraikan kepulanganku ke pangkuanmu
Ke pangkuanmu.. Ke pangkuanmu.. Ke pangkuanmu….

Monday, September 7, 2009

ADOIIII~.....ISI HATI KU....

NO CAPTIONS

KORANG RASA APE PATUT AKU CKP AND AKU PIKIR????

AND.....

APE PULAK EK YG KORG TERPIKIR N TERCAKAP EK BILA LIHAT INI??? KIKIKIKI~~






sumbangan dari : www.sagaiswaraclub.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2009 - Born With Nothing | Death With Everything - is proudly copied by herself..hahaha :D
Visit her at Friendster and also Myspace