Saturday, November 12, 2011

Majlis tunang..... Kawen dan sebagainya

Salam all...
Hurmmm penat badan masih xhilang lgi ni 1st tume drive jauh dari melaka smp ke kedah hahahaah.... Semperna pertunangan sepupu kami di kampong... Balik kampong kalini suasana sangat meriah... Mereka sambut kami mcm tetamu istimewa sgttt rindu masa arwah wan dan tok ada lgi dlu... Abah antara anak kesayangan sbb dri kecik dia je anak yg belajar di luar negeri so kami dri kecil bila balik kmpong mmg dpt layanan yg lebih sehingga ada yg sedekit cemburu dgn kami... Tpi tu dlu.... Selepas pemergian arwah berdua keadaan agak hambar.... Sehingga kami rasa x dialukan bila balik ke kempong. Masing2 buat hal masing2 dan kami mcm menumpang ja setiap kali balik tpi alhamdulillah setelah semua nya dah besar2 keadaan kini makin ceria... Kami generasi kedua sedang betgiat nak menuatukan kembali kesmua anak cucu ciicit haji darus dan hjah aminah yg dh lama bermasam muka antara satu sama lain....
Pelbagai agenda dan aktiviti yg sedang dirancang di meriah kan lgi dengan kehadiran org2 baru dlm family kami dimana musim ni kami namakan "musim bercinta" sbb ramaiiiiii yg akan kawen dan bertunang.. Jadi ahli keluarga kami akan lebih mmbesar dan lebih meriah insyaallah...
Selepasajlis pertunangan "dek yon" ataupon nama sebenarnya nurul hidayah marlena berlansung pak ndak ayah kepada yon mula mengatur agenda2 seterus nya dan agenda tu sgt menarik pada aku... Dan sangat bernas.. Nampak beliau ikhlas utk cuma menyatu kn kami semua kembali... Bermula dengan family day pada dec nnt... Xsabar rasanya... Hahahaha agenda yg sgt mantap... Aku doakan kita sekeliarga dpt bersatu kukuh mcm masa arwah ada dlu... Insyallah... Dan buat yg masing2 nak tmbah ahli dlm keluarga ni aku doakan kebahagian kalian dunia akhirat :)

tahniah buyun dah jadi tunang org dah ko :D
achik chom, buyun, tok chu teh dan adik(anak mak lang)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2009 - Born With Nothing | Death With Everything - is proudly copied by herself..hahaha :D
Visit her at Friendster and also Myspace